CasalFarneto

Marche IGT "Passerina"

Fremstillet af 100% Passerina fra vinmarker i bakkerne i Ascoli Piceno-provinsen. Jorden er tæt og lerholdig med sydvestlig eksponering. Druerne presses let og gæres i ståltank under temperaturkontrol. Lagrer 3 måneder i ståltank og 1 måned i flaske. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til fiskeretter og grøntsagssupper; mediumstærke oste og lette forretter. Vinen fremstår strågul. Duften er karakteristisk og intens med hvide blomster og gule frugter. Smagen er elegant og behagelig med druetypicitet og behagelig syre, balanceret og harmonisk.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC

Fremstillet af 100% Verdicchio fra husets egne marker. Druerne presses varsomt, hvorefter gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltank. Lagres få måneder i ståltank og ca. 1 måned i flaske. Vinen er frisk og afbalanceret med tydelig aroma af frugt og hvide blomster. Smagen er frisk, frugtig med den typiske eftersmag med mindelser om mandel. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til lette fiskeretter.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore DOC "Fontevecchia"

Fremstillet af 100% Verdicchio fra husets egne vinmarker i det centrale Marche. Jordbunden er medium til løs i struktur, og eksponeringen er sydøst. Høsten finder normalt sted i slutningen af september eller starten af oktober. Druerne presses varsomt, og gæres i ståltank under temperaturkontrol. Lagres ca. 6 måneder i ståltank og mindst 4 måneder i flaske. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf. Duften er kompleks, frisk og vedvarende med mindelser om lime, hvide blomster, mandler og sommerfrugter. Smagen bekræfter duften, og er afbalanceret mellem friskhed og fylde – vedvarende og let bitter eftersmag. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som aperitif eller som ledsager til både kolde og varme forretter; muslinger, trøfler og lyst kød – også fortrinlig til fisk og skaldyr.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore DOC "Grancasale"

Fremstillet af 100% Verdicchio fra husets egne marker i bakkerne i det centrale Marche. Jordbunden er medium i struktur, og er eksponeret mod sydøst. Druerne høstes manuelt i midten af oktober, og transporteres til vineriet i små kasser for at holde klaserne intakte. Druerne gennemgår kold maceration inden gæringen, der finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Lagres i ståltank – en lille del dog i små træfade – i ca. 6 – 8 måneder efterfulgt af flaskelagring i ca. 1 år. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf. Duften er vedvarende med citrusaromaer, geranium og hvide ferskner. Smagen er velstruktureret, elegant og harmonisk med mindelser om friske frugter og florale aromaer og mindelser om gær i eftersmagen. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til fyldige fiskeretter; forretter med hvid sauce og ost; lyst kød; modne oste samt svampe- og trøffelbaserede retter.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva DOCG "Crisio"

Fremstillet af 100% Verdicchio fra vinmarker i Serra de’ Conti-området tæt ved Casal Farnetos ejendom. Jordbunden er af medium struktur med en del sand, og eksponeringen er sydvest. Druerne høstes på 3 forskellige tidspunkter – tidligt/september (for at opnå friskhed og syre), medium/oktober (god balance mellem sukker, modenhed og syre) og meget moden/november (for at opnå fylde, blødhed og struktur). Den første høst gæres i små træfade, og de efterfølgende 2 høste gæres i ståltanke. Lagringen varer ca. 1 år i ståltanke og mindst 1 år i flaske. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf. Duften er aromatisk og frisk med citrus, hvide blomster, hvide frugter og krydderier. Smagen er fyldig, kompleks, elegant, mineralsk og frisk og behagelig syre – lang eftersmag med mindelser om mandel, der er typisk for Verdicchio. Vinen har et meget langt liv, og kan – opbevaret korrekt – udmærket anvendes 8 – 10 år efter høst. Serveres bedst ved ca. 10 – 12 grader som ledsager til hovedretter med fisk og skaldyr eller sushi. Er også glimrende til forretter med aromatiske urter, svampe, trøfler og mediumfyldige oste.

Marche Bianco IGT "Cimaio"

Fremstillet af 100% Verdicchio, der er meget modne og angrebet af Botrytis (ædel råddenskab) – høsten finder ofte først sted i november. Druerne høstes på ejendommens egne marker i det centrale Marche. Jordbunden er medium til løs i strukturen, og markerne vender mod sydøst. Halvdelen af druerne gæres i ståltank, halvdelen i små træfade. Lagringen foregår ligeledes med halvdelen af vinen i træfade ca. 6 måneder og halvdelen i ståltank ca. 6 måneder – derefter blandes vinen og lagres ca. 6 måneder i ståltank efterfulgt af 12 – 18 måneder i flaske. Vinen fremstår gullig med gyldne strejf. Duften er med strejf af vanilje, honning, kvæde mandel og krydderier. Smagen er fyldig, mineralsk, let bitter men rund, blød, varm og behagelig samt meget vedvarende. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til modne, tørre oste eller til meget smagfulde forretter med f.eks. ost, fiskesuppe, torsk og foie gras.

Montepulciano d'Abruzzo DOC

Fremstillet af 100% Montepulciano fra husets egne marker. Høsten finder normalt sted i første halvdel af oktober. Gæringen finder sted med maceration i ståltanke under temperaturkontrol. Lagres ca. 6 måneder i ståltanke og mindst 3 måneder i flaske. Vinen fremstår rubinrød. Duften er behagelig og afdæmpet. Smagen er frisk, blød og harmonisk med intense strejf af frugt. Serveres bedst ved 16 – 18 grader til forretter – gerne afskåret pålæg – og ikke for kraftige kødretter.

Rosso Piceno DOC "Beverocco"

Fremstillet af druer fra husets egne marker i det bakkede bagland i Marche i Ancona-provinsen. Jordbunden er medium af struktur, og eksponeringen er sydøst. Druerne høstes manuelt. Efter presning gæres mosten med maceration i ca. 10 – 12 dage efterfulgt af en afsluttende del af gæringen under temperaturkontrol i ståltank. Lagres 6 – 8 måneder i ståltank efterfulgt af 4 måneder i flaske. Vinen fremstår intenst rubinrød. Duften er intens og vinøs med mindelser om røde blomster, røde frugter og krydderier. Smagen er elegant, blød og harmonisk. Serveres bedst ved 16 – 18 grader til forretter, rødt kød, fuglevildt, pølser og krydrede oste.

Rosso Conero DOC "Tonos"

Fremstillet af druer fra husets egne marker nær Conero-bjerget i det centrale Marche. Jorden er velstruktureret og kalkholdig. Druerne høstes manuelt, når de er optimalt modne. Klaserne afstilkes inden presning. Macerationen varer 14 – 16 dage efterfulgt af en afsluttende gæring i ståltank under temperaturkontrol. Lagres 8 – 10 måneder i ståltank efterfulgt af mindst 4 måneder i flaske. Vinen fremstår intenst rød. Duften er vinøs med mindelser om rød frugt som f.eks. surkirsebær, blomme, kirsebær, blommemarmelade og krydderier. Smagen bekræfter duften; har god struktur og er blød, varm, harmonisk, smagfuld, vinøs og vedvarende. Serveres bedst ved ca. 18 grader som ledsager til fyldige forretter; stegt og grillet kød, fuglevildt og oste.

Marche Rosso IGT "Merago"

Fremstillet af druer fra husets egne marker i det centrale Marche på dyb jord af mixet konsistens eksponeret mod sydøst. Den manuelle høst finder sted sent for at sikre maksimalt modne druer. Mosten gennemgår lang maceration, efterfulgt af lagring i ca. 12 måneder i store, italienske egefade afsluttende med flaskelagring i 18 – 24 måneder. Vinen fremstår intenst mørkerød. Duften er intens med mindelser om rød frugt som hindbær, blåbær og surkirsebær samt strejf af sort peber og kakao. Smagen er harmonisk og struktureret, blød og varm med bløde tanniner, meget vedvarende med en behagelig eftersmag af moden rød frugt. Serveres bedst ved ca. 18 grader som ledsager til rødt kød; vildt; braiseret kød, æggebaserede retter; pølser; modne oste – eller som et glas uden mad til.

Vino Rosso "Otto Borghi"

Fremstillet af en blanding af tørrede druer fra 1 og friske druer fra året efter. Fyldig og velsmagende til kraftige retter, men på grund af fremstillingsmetoden må den kun kaldes Vino Rosso.

Spumante Brut "Passerina"

Fremstillet af 100% Passerina fra husets egne marker. Efter presning gæres vinen i ståltank under temperaturkontrol. Vinen gennemgår Charmat-metoden (andengæring i lukket tryktank), og er i tank i alt i ca. 60 – 70 dage. Vinen fremstår lyst gul med grønlige strejf og fine vedvarende bobler. Duften er blomsterrig med mindelser om frisk hvid frugt. Smagen er behagelig med frisk syre; blød og harmonisk. Serveres bedst ved 4 – 6 grader som aperitif eller til fiskebaserede retter.

Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Brut "Primo"

Fremstillet af 100% Verdicchio fra husets egne marker. Efter presning gæres vinen i ståltank under temperaturkontrol. Vinen gennemgår Charmat-metoden (andengæring i lukket tryktank), og er tank i alt ca. 60 – 70 dage. Vinen fremstår lyst gul med grønlige strejf og fine, vedvarende bobler. Duften er blomsterrig med mindelser om frisk hvid frugt. Smagen er delikat, velstruktureret, frisk, ret blød og afbalanceret. Serveres bedst ved 4 – 6 grader som aperitif eller som ledsager til en bred vifte af fiskeretter.