Monte Tondo

Soave DOC "Mito"

100% Garganega fra marker i Soave DOC-området. Jordbunden er dyb og velventileret, og er god til friske vine. Udbytte pr. ha. ca. 12 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i begyndelsen af september. Druerne presses let, og gæringen finder sted i ståltanke med kulturgær ved en kontrolleret temperatur på 16 – 18 grader. Vinen lagres i ståltanken ”sur lie” indtil januar, hvor den flaskes. Normalt alkoholindhold 12%. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf. Intens bouquet med mindelser om hvide blomster. Smagen er tør og frisk. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til ethvert måltid med fisk eller lyst kød.

Soave Classico DOC " Casette Foscarin"

90% Garganega og 10% Trebbiano di Soave fra Monte Foscarino-bjerget i Soave Classico-distriktet, nærmere betegnet i en lokalitet kaldet ”Casette”. Jordbunden er kalkholdig og af vulkansk oprindelse. Udbytte pr. ha. ca. 8 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i første halvdel af oktober. Druerne presses let og gennemgår kold maceration ved ca. 10 – 12 grader i ca. 12 timer. Gæringen finder sted i ståltank ved en kontrolleret temperatur på ca. 18 grader, hvorefter vinen lagres 6 – 8 måneder i 3 – 4 år gamle træfade på henholdsvis 225 og 500 liter. Derefter blandes vinen, og kommer tilbage på ståltanke, hvor den lagrer videre i 4 – 5 måneder, inden den flaskes. Flaskelagring inden salg mindst 4 måneder. Normalt alkoholindhold 13%. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf. Bouqueten er intens med eksotiske frugter og strejf af honning, vanilje, tørret frugt og mineraler. Smagen er fyldig, rig og blød. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til forretter med grøntsager, fiskesupper og bløde oste.

Soave Superiore Classico DOCG "Foscarin Slavinus"

100% Garganega fra den stejleste del af Monte Foscarino-bjerget i Soave Classico-distriktet. Jordbunden er af vulkansk oprindelse, og ekspositionen i forhold til solen er ideel. Det unikke mikroklima giver en usædvanlig god druekvalitet. Der høstes grønt, hvorved ca. 40% af druerne fjernes. Udbytte pr. ha. ca. 7 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i anden halvdel af oktober. Druerne presses let, og gennemgår kold maceration ved ca. 10 grader i 24 – 36 timer. Der gæres indledningsvis i ca. 36 timer i ståltank, hvorefter vinen kommes på 5.000 liters egefade, hvor gæringen afsluttes. Vinen lagres derefter 1 måned i store træfade efterfulgt af ca. 1 år på ståltank og 6 måneder i flaske inden salg. Normalt alkoholindhold 13,5%. Vinen fremstår gul med gyldne strejf. Bouqueten er frugtig med mindelser om ferskenblomst. Smagen er med stærk karakter og ekstraordinær balance, magtfuld og vedvarende. Serveres bedst ved 12 – 13 grader som ledsager til fyldige forretter og grillkød.

Soave Brut DOC

100% Garganega fra marker i Soave DOC-området. Udbytte pr. ha. ca. 11 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i første halvdel af september, og der anvendes druer, der udvælges for deres naturlige syre. Druerne afstilkes og presses let, hvorefter de gæres uden skind ved ca. 16 grader i ca. 15 dage. Vinen lagres derefter i ståltank i 2 – 3 måneder, inden den omhældes til tryktank, hvor opbevares i ca. 90 dage, hvorunder den gennemgår andengæring efter Charmat-metoden, og dermed bliver til en mousserende vin. Normalt alkoholindhold 12%. Vinen fremstår lyst strågul med grønlige strejf. Bouqueten er fin med let gæraroma. Strukturen er frisk og harmonisk med en tør finish. Serveres bedst ved 6 – 7 grader som aperitif eller til fiskeretter.

Recioto di Soave Spumante DOCG

100% Garganega fra Soave DOC-området. Udbytte pr. ha. ca. 6 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i midten af september. Laves i lille antal flasker ud fra udvælgelse af de mest soleksponerede druer med det højeste sukkerindhold. Druerne tørres i små plastickasser i ca. 3 måneder, inden de i december presses. Efter gæring i ståltank gennemgår vinen Charmat-metoden under et ca. 3-måneders ophold i ståltank, og bliver mousserende. Normalt alkoholindhold 12,5%. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf. Duften er frisk, frugtig og blomsteragtig. Smagen er sød, harmonisk og frugtig med en let bitter eftersmag.

Recioto di Soave DOCG "Nettare di Bacco"

100% Garganega fra Soave Classico-området. Udbytte pr. ha. ca. 6 tons druer. Den manuelle høst finder normalt sted i midten af september. Der udvælges de druer, der har det højeste sukkerindhold, og de lægges til tørre i små plastickasser til slutningen af januar. Efter presningen gennemgår mosten maceration ved kontrolleret temperatur på 5 grader i ca. 24 timer. Vinen gæres i 3 – 4 år gamle barriques og tonneaux. Gæringen stoppes ved nedkøling til -2 grader i ståltanke, når alkoholprocenten er 14. Efter stabilisering flaskes vinen og flaskelagres mindst 5 måneder inden salg. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf. Bouqueten er blomsterrig. Smagen er fyldig, sød og harmonisk. Serveres bedst ved 13 – 14 grader som ledsager til alle slags dessert samt ikke for kraftige blåskimmeloste.